(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Mantiqiy fikrlash shaxs intellektual rivojlanishining muhim tarkibiy qismi bo‘lib, aynan boshlang‘ich ta’lim bosqichida uning poydevori shakllanadi. Maqolada mantiqiy fikrlash tushunchasi, uning psixologik-pedagogik asoslari, matematika fanining bu jarayondagi o‘rni, shuningdek, samarali metod va usullar tahlil qilinadi. Mantiqiy masalalar, didaktik o‘yinlar, muammoli vaziyatlar va interfaol yondashuvlar orqali o‘quvchilarning tahlil qilish, solishtirish, umumlashtirish va xulosa chiqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.