(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola o‘quv darslarida Post-it (stiker)lardan foydalanishning samarali usullarini ta’riflaydi. Maqolada o‘quvchilarning matn bilan faol muloqot qilishini rag‘batlantiruvchi turli faoliyatlar, jumladan, belgilash, savol berish, qahramonlarni tahlil qilish, voqealarni xaritalash, bashorat qilish, xulosa chiqarish va ijodiy loyihalar amalga oshiriladi. Tadqiqot natijalari Post-it faoliyatlari o‘quvchilarni jalb qilish, tushunishni yaxshilash va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda samarali ekanligini ko‘rsatadi. Ushbu usul darslarni interaktiv, qiziqarli va o‘quvchilar uchun esda qolarli qiladi.