(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada tinglab tushunish ko‘nikmasida uchraydigan asosiy qiyinchiliklar va ularni samarali bartaraf etish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda til o‘rganayotganlarda tez nutq, notanish urg‘u va talaffuz, bog‘langan nutq shakllari, cheklangan lug‘at boyligi hamda grammatik bilimlarning yetishmasligi kabi muammolar tinglab tushunishga salbiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Shuningdek, psixologik omillar, jumladan, xavotir, ishonchsizlik va motivatsiyaning pastligi ham tinglab tushunish jarayonini murakkablashtirishi ta’kidlangan. Maqolada tinglashdan oldingi, tinglash jarayonidagi va tinglashdan keyingi strategiyalarni qo‘llash, autentik materiallardan foydalanish hamda texnologik vositalar yordamida mashqlarni tashkil etish tinglab tushunish samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari tinglab tushunishni rivojlantirish uchun tizimli va strategik yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.