(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur ilmiy tezis raqamli axborot manbalarida til va uslubning namoyon bo‘lishi, ularning o‘ziga xosligi hamda funksiyalarini lingvistik jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda raqamli axborot manbalarining turlari, ularning shakllanishi va rivojlanish xususiyatlari aniqlanib, zamonaviy axborot makonida til birliklarining qo‘llanish holati o‘rganilgan. Onlayn matnlarda tilning dinamik rivoji, leksik-semantik o‘zgarishlar, yangi leksik birliklar, neologizmlar va innovatsion til vositalarining yuzaga kelish jarayonlari ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, raqamli matnlarda uslubiy xususiyatlarning o‘zgarishi, nutqning ixchamlashuvi, qisqartmalar, grafemalar, emotiv birliklar hamda multimodal elementlarning qo‘llanilishi va ularning kommunikativ samaradorlikka ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida raqamli diskurs doirasida tilning kommunikativ, informativ, ekspressiv va pragmatik funksiyalarining amalga oshish mexanizmlari aniqlangan. Ishda funksional uslubiyat, diskurs tahlili va media lingvistika metodlaridan foydalanilgan.