(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiy (1875–1919) ning jadidchilik harakatidagi o‘rni, uning pedagogik, ijtimoiy va siyosiy faoliyati, yangi usul maktablari ochishdagi xizmati hamda matbuot va dramaturgiya sohasidagi merosi tahlil qilinadi. Behbudiy faoliyati Turkiston xalqlarining milliy uyg‘onishi va ma’rifat taraqqiyotida muhim bosqich bo‘lgani yoritiladi.