(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Evklid fazosi va skalyar ko‘paytma tushunchalari zamonaviy matematikaning fundamental asoslari sifatida keng va batafsil yoritiladi, Evklid fazosining aksiomatik ta’rifi, uning geometrik va algebraik xossalari, skalyar ko‘paytmaning Evklid fazosidagi o‘rni, normaning aniqlanishi, masofa va burchak tushunchalarining shakllanishi, ortogonallik, ortonormal bazislar, proyeksiya va ular orqali fazodagi vektorlar tuzilishini o‘rganish masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi, shuningdek, ushbu tushunchalarning fizika, muhandislik, kompyuter grafikasi va amaliy matematika sohalaridagi qo‘llanilishiga ham alohida e’tibor qaratiladi.