(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada matematik analizning fundamental bo‘limi hisoblangan limit tushunchasining asosiy turlari, ular uchun qabul qilingan asosiy limitlar va ularning qat’iy isbotlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kabi klassik limitlarning geometrik, analitik va ketma-ketliklar orqali beriladigan isbotlari qiyosiy o‘rganilgan. Shuningdek, limitlarning mavjudligi shartlari, ularning uzluksizlik va hosila bilan bog‘liqligi ilmiy asosda yoritilgan.