(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy-subyektiv pozitsiyasi shaxsning o‘zini anglash, kasbiy maqsadlarni ongli tanlash va ijodiy amaliy faoliyatga tayyorlik orqali shakllanishi tahlil qilinadi. Kasbiy-subyektiv pozitsiyaning kognitiv, motivatsion-qiymatli va operatsion-faoliyatli komponentlari mustaqil qaror qabul qilish va refleksiya jarayonlarini kuchaytiruvchi omil sifatida ko‘rsatiladi.