(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada aniqlangan va aniqlanmagan integral tushunchalari, ularning nazariy asoslari hamda amaliy hisoblash usullari tahlil qilinadi. Maqolada integralning asosiy xossalari, turli metodlari (masalan, algebraik, trigonometriya va o‘zgarishlar usullari) va ularning real hayotdagi matematik va muhandislik masalalarida qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan.