(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikdan keyingi davrda, ayniqsa so‘nggi yillarda turizm sohasida amalga oshirilgan va davom etayotgan islohotlar tizimli ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqotda turizm infratuzilmasini modernizatsiya qilish, raqamlashtirish jarayonlarini kengaytirish, viza rejimini liberallashtirish, ichki turizmni rivojlantirish hamda kadrlar tayyorlash tizimining takomillashtirilishi kabi jarayonlar yoritiladi. Shuningdek, mazkur islohotlarning iqtisodiyotning diversifikatsiyasiga, yangi ish o‘rinlari yaratishga, xalqaro sayyohlar oqimini oshirishga hamda mamlakatning jahon hamjamiyatidagi ijobiy imijiga ta’siri ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Maqola O‘zbekiston turizm sohasining bugungi holati va istiqboldagi rivojlanish tendensiyalarini aniqlashga xizmat qiladi.