(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ilmiy tahlillarda xalq o‘yinlarining nomlanishiga bog‘liq onomasiologik tahlilining me’yori ko’proq ma’noni anglatadi, ma’lum bir ma’noga ega bo`ladi. Shu sababli qadimgi zamonlardan beri xalq o`yinlarining nomlari uning qanday o`yin ekanligini, o’tmishi, kelajagi va buguni bilan deyarli bog’liq ekanligi ko’rinadi