(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
O‘zbekiston respublikasi rivojlanishning ustuvor yo‘nalishlarnidan biri sifatida ta’lim tizimini tubdan isloh qilishni o‘z oldiga maqsad qilib qo‘ygan ekan, bu sohasida o‘rtaga qo‘yayotgan vazifalarni bajarish ko‘p jihatdan o‘qituvchi pedagogga bog‘liq. Hozirgi sharoitda ta’lim tarbiyadan ko‘zda tutilayotgan maqsadlarga yetishish, o‘quvchilarning xilma - xil faoliyatlarini uyushtirish, ularni bilimli, e’tiqodli, mehnatsevar, barkamol inson qilib o‘stirish o‘qituvchi zimmasiga yuklatilgan