(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Mehnat bozori inqilobiy texnologiya sifatida paydo bo’lgan sun’iy intellekt (AI) tomonidan o’zgartirilmoqda. AI ish bilan ta’minlashga va ish kelajagiga qanday ta’sir qilishini tushunish juda muhimdir. Ushbu maqolaning maqsadi AIning mehnat bozoriga ko’plab ta’sirini, shu jumladan ish o’rinlarini yaratish, malakaga bo’lgan ehtiyoj, ish joyini almashtirish va potentsial qonunchilik natijalarini o’rganishdir.