(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada professional muloqotning ijtimoiy va kasbiy rivojlanishdagi o‘rni, zamonaviy ish jarayonlarida samarali aloqa o‘rnatishning asosiy strategiyalari va kommunikativ kompetensiyalarning shakllanish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqotda raqamli muhitda muloqotning o‘ziga xos xususiyatlari, jamoaviy muhokamalarda samarali fikr almashish tamoyillari va professional shaxsning o‘zini namoyon qilish qobiliyatlari tahlil qilinadi. Ish jarayonida muvaffaqiyatning muhim tarkibiy qismi sifatida muloqot madaniyatining ahamiyati alohida ta’kidlanadi.