(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada mashinali o’rganish (ML) algoritmlari yordamida iqlim o’zgarishlarini prognozlash metodlari va ularning amaliy tatbiqlari kompleks o’rganilgan. Tadqiqot maqsadi - Ensemble Model yondashuvini chuqur tahlil qilish va Explainable AI (XAI) texnologiyalarini iqlim prognozlashga qo’llash orqali aniq va ishonchli prognozlar yaratish imkoniyatlarini baholashdan iborat.