(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada oila muhitida deviant xulqli bolalarni tarbiyalash jarayoniga pedagogik va psixologik nuqtai nazardan yondashiladi. Oiladagi emotsional muhit, tarbiya usullarining izchilligi, kommunikativ munosabatlar va zamonaviy axborot oqimining bolalar xulqiga ta’siri nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada deviant xulqning shakllanishiga sabab bo‘luvchi asosiy omillar va ularni bartaraf etishga qaratilgan amaliy strategiyalar mualliflik mulohazalari asosida bayon etiladi. Shuningdek, ota-onalar tomonidan qo‘llanishi mumkin bo‘lgan pedagogik qo‘llab-quvvatlash usullari, psixologik yondashuvlar va tarbiyaviy profilaktika yo‘llari ko‘rib chiqiladi.