(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
O‘zbekistonning turli iqlim sharoitlariga moslashuvchan, eksportbop, yuqori sifatli, serhosil, erta pishar, yuqori hosildor, tashishga yaroqli, sovuqqa va qurg‘oqchilikka nisbatan bardoshli, kasallik va zararkunandalarga chidamli belgilarga ega bo‘lgan o‘rik navlarini yetishtirish, yangi navlarni yaratish yo‘nalishidagi seleksiya ishlari dolzarb hisoblanib, ichki va tashqi iste’mol bozorini barqarorligini ta’minlash, o‘rik mevalarining xalqaro bozordagi raqobatbardoshligini ham oshiradi. Mazkur maqolada o‘rik mahalliy kolleksiya bog‘laridan tabiiy va iqlim sharoitlariga chidamli, qimmatli biologik va xo‘jalik belgilariga ega bo‘lgan o‘rikning “Salovot” navi biologik xususiyatlari yoritilgan.