(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqsud Shayxzoda o‘zining “Mirzo Ulug‘bek” tragediyasida o‘zbek dramaturgiyasining eng yorqin namunalaridan birini yaratgan. Bu asarda muallif nafaqat tarixiy haqiqatni yoritib bergan, balki o‘ziga xos badiiy uslubi orqali obrazlarni yanada jonli, ta’sirchan va o‘qiladigan holga keltirgan. Uning asaridagi tasvir vositalari, dramatik usullari va personajlar yoritilishidagi mahorati tragediyani o‘zbek adabiyotidagi yuksak darajadagi san’at asariga aylantirgan. Ushbu maqolada, Maqsud Shayxzodaning badiiy uslubi va "Mirzo Ulug‘bek" tragediyasidagi tasvir vositalari va O‘zbek adabiyotida "Mirzo Ulug‘bek" tragediyasidagi tasvirlarning o‘ziga xosligi haqida fikr va mulohazalar qilinadi.