(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur ilmiy tezisda zamonaviy ta’lim tizimida raqamli laboratoriyalar yordamida inquiry-based (izlanishga asoslangan) yondashuv orqali SCIENCE fanini o‘qitish samaradorligi tahlil qilinadi. Raqamli laboratoriyalar o‘quvchilarning ilmiy izlanish qobiliyatini shakllantirish, nazariy bilimlarni amaliy mashg‘ulotlar bilan uyg‘unlashtirish, eksperimental faoliyatni xavfsiz va samarali tarzda tashkil etish imkonini beradi.