(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
So‘nggi yillarda global raqamlashtirish jarayonlari bank tizimida tub o‘zgarishlarga sabab bo‘lmoqda. Xususan, pandemiya davridan boshlab tijorat banklari raqamli kanallar - mobil va internet-banking orqali xizmat ko‘rsatishni kengaytirdi. Buning natijasida filiallarsiz xizmat ko‘rsatish, avtomatik depozitlar ochish, onlayn tranzaksiyalar va raqamli xavfsizlik tizimlari bank faoliyatining ajralmas qismiga aylandi.