(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Tijorat banklari iqtisodiy tizimda muhim moliyaviy vositachi sifatida faoliyat yuritib, xo‘jalik subyektlarining investitsion va joriy xarajatlarini moliyalashtirishda asosiy manbalardan biri hisoblanadi. Ushbu banklar faoliyati iqtisodiyotning barqaror o‘sishini ta’minlash, ishlab chiqarish hajmini kengaytirish va tadbirkorlik muhitini qo‘llab-quvvatlashda muhim ahamiyat kasb etadi.