(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Tijorat banklarida risklarni boshqarish usullari bankning iqtisodiy xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan faoliyatlar yig‘indisini o‘zida aks ettiradi. Bunda moliyaviy barqarorlikni ifodalovchi ko‘rsatkichlar tizimini shakllantirish va unga qat’iy amal qilish muhim hisoblanadi. Bu esa o‘z navbatida, bank faoliyatidagi risklarning oldini olish va oqibatlarini bartaraf etishga qaratilgan chora-tadbirlar majmuidan iborat bo‘ladi. O‘zbekiston tijorat banklari so‘nggi yillarda risklarni boshqarish tizimini tubdan takomillashtirish yo‘lida sezilarli yutuqlarga erishdi.