(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Сўнгги йилларда Ўзбекистонда Республикасида ҳам қўзиқорин билан заҳарланиш ҳолатлари анча кўпайиб бормоқда. Айниқса, ёввойи қўзиқоринлардан ноқонуний фойдаланиш натижасида кўп ҳолларда ўткир интоксикация ҳолатлари қайд этилмоқда. Бу интоксикациялар кўпинча юрак-қон томир тизими фаолиятининг кескин бузилиши билан тугайди. Юрак тўқимасидаги морфологик ўзгаришларни ўрганиш токсик таъсир механизмларини аниқлаш, диагностика ва даво усулларини такомиллаштириш учун муҳим аҳамиятга эга.