(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda siqiluvchi gaz oqimlarida zarba to‘lqinlarini modellashtirish masalasi Byurgers tenglamasining spektral yechimi asosida tahlil qilinadi. Ma’lumki, zarba to‘lqinlari siqiluvchi muhitlarda, xususan, gaz oqimlarida tezlik, bosim va zichlikning keskin o‘zgarishi natijasida hosil bo‘ladi. Bunday jarayonlarni aniq modellashtirish uchun klassik differensial yondashuvlardan farqli ravishda, spektral usullar eng yuqori aniqlikka ega hisoblanadi.