(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Qo‘ziqorinlar chiqaradigan mikotoksinlar inson va hayvonlar organizmidagi ko‘plab to‘qimalar uchun xavfli hisoblanadi. Ayniqsa, yurak to‘qimasi — yuqori energiya sarflaydigan tuzilma sifatida — ular ta’siriga sezuvchandir.