(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezisda o‘zbek xalqining so‘zlashuv nutqida qo‘shimchalar orqali emotsional ma’no ifodalash mexanizmlari tahlil etiladi. Hissiy ohang va grammatik shakllarning o‘zaro munosabati, emotsional qo‘shimchalarning morfopragmatik va psixolingvistik mohiyati yoritiladi. “-cha”, “-gina”, “-ku”, “-da”, “-yoq” kabi affikslarning so‘zlovchi kayfiyatini ifodalashdagi roli, ularning nutqdagi noverbal komponentlar bilan uyg‘unligi misollar asosida izohlanadi.