(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Bugungi kunda taʼlim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar pedagog kadrlar tayyorlash jarayoniga yangi yondashuvlarni talab qilmoqda. Bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligi nafaqat nazariy bilimlar bilan, balki ularning amaliy faoliyatda to‘plagan tajribasi bilan ham belgilanadi. Shu nuqtai nazardan, malakaviy amaliyot pedagogik taʼlim muassasalaridagi eng muhim o‘quv jarayonlaridan biridir. U talabaning o‘z mutaxassisligi bo‘yicha kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish, o‘quvchi shaxsini o‘rganish, taʼlim-tarbiya jarayonini tashkil etish va boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.