(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada mis(II) ionining glitsin bilan hosil qilgan kompleks birikmalarining tuzilish xususiyatlari tahlil qilingan. Asosiy e’tibor Pfeiffer (1922) va Jørgensen (1955) tomonidan olib borilgan tadqiqot natijalarini o‘zaro solishtirishga qaratilgan. Pfeiffer suvli muhitda hosil bo‘lgan [Cu(Gly)₂(H₂O)₂] kompleksining oktaedrik tuzilishga ega ekanini aniqlagan bo‘lsa, Jørgensen ishqoriy muhitda [Cu(Gly)₂] kompleksining kvadrat-planar tuzilma hosil qilishini kuzatgan.