(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezisda Surxondaryo viloyatida farmatsevtika korxonalarining hududiy rivojlanish dinamikasi va statistik bahosi ilmiy nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Farmatsevtika sanoatining viloyat iqtisodiyotidagi o‘rni, ishlab chiqarish hajmlarining o‘zgarish tendensiyalari va yangi korxonalar tashkil etilishi jarayonlari o‘rganilgan. Shuningdek, hududiy rivojlanishga ta’sir etuvchi asosiy omillar, investitsion loyihalar, mahalliy xomashyo resurslaridan foydalanish imkoniyatlari va sog‘liqni saqlash tizimi bilan uzviy bog‘liqligi statistik ko‘rsatkichlar asosida baholangan.