(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezis korxonaning va mahsulot raqobatbardoshligini baholash har bir kornona marketing faoliyatining ajralmas qismi hisoblanishini va bu orqali korxonaning afzal taraflari va kamchiliklarini , imkoniyatlarini ishonchli baholash uning istiqbolli strategiyalar tuzishiga va bozorda mustahkam o‘rinnni egallashga yordam berishini o‘rganadi. Mavjud adabiyotlarni tahlil qilish orqali ushbu tezis korxona va mahsulot raqobatbardoshligini baholashning turli xil usullari yoritib berilishiga va muallif tomonidan to‘qimachilik va tikuv-trikotaj sanoati korxonalarining raqobatbardoshligini baholash usuli keltirilishiga qaratilgan.