(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Bugungi kunda Respublikamizda Teri xomashyo mahsulotlarga mexanik ishlov berishda, ish unumdorligini oshirib beruvchi, valli texnologik mashinalarni yaratish yuzasidan keng qamrovli chora-tadbirlar amalga oshirilib, muayyan natijalarga erishilmoqda. Sifatli teri xomashyo mahsulotlarini ishlab chiqarishda resurstejamkor texnologiya va texnika vositalarini qo‘llash ustuvor vazifalardan biri sifatida qaralmoqda. Jahonda ishlab chiqarishning ko‘plab sohalarida turli texnologik jarayonlarni, jumladan charmga mexanik ishlov berish jarayonlarini bajarishda qo‘llanilayotgan mashinalarning eng samarador va universal turlaridan biri valli mashinalar hisoblanadi.