(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
O‘zbekiston Respublikasining 2030-yilgacha bo‘lgan rivojlanish strategiyasida bandlik masalasi ijtimoiy barqarorlik va iqtisodiy o‘sishning asosiy omili sifatida muhim o‘rin egallaydi. Ushbu strategiya doirasida aholining daromad darajasini oshirish, ijtimoiy tenglikni ta’minlash hamda mehnat resurslaridan to‘laqonli foydalanish maqsad qilingan. Xususan, strategiyaning 18-bandida mehnat bozorini rivojlantirish va bandlikni ta’minlashga alohida urg‘u berilgan.