(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
O‘zbekiston Respublikasining 2030-yilgacha bo‘lgan rivojlanish strategiyasida bandlik masalasi ijtimoiy barqarorlik va iqtisodiy o‘sishning asosiy omili sifatida ko‘riladi. Ushbu strategiyada bandlikni ta’minlashga qaratilgan aniq maqsadlar va chora-tadbirlar belgilangan. Strategiyaning 18-bandida mehnat bozorini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilgan. Ushbu bandda bandlikni ta’minlash uchun quyidagi maqsadlar ko‘zda tutilgan: