(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ko’krak saratoni – bu sut bezlari to’qimalarida vujudga keladigan o’simta . Kasallik belgilari : sut bezlari hajmi , shakli yoki tashqi ko’rinishdagi o’zgarishlar , terining o’zgarishi . Ko’krak atrofidagi to’qimalardan farq qiladigan zich hosila paydo bo’lishi , ko’krak yoki uning bir qismining qizarishi , yoxud ko’krakdan keladigan suyuqlikning o’zgarishi . Kasallik ildizi otib , chuqurlashganda esa , suyak og’rig’i shishgan limfa tugunlari , nafas qisishi yoki sarig’ish teri ( ko’krak yoki butun tananing sarg’ayishi ) belgilari kuzatilishi mumkin.