(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
O‘simlik moylari qayta tiklanadigan manba sifatida ko‘plab mahsulotlar olishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot zig‘ir moyi va tetraetoksisilan o‘rtasidagi reaksiya orqali kremniyorganik gibrid gel sinteziga bag‘ishlangan. Reaksiya natriy metasilikat ishtirokida 1:1 molyar nisbat, 80°C, 0,5% NH3 katalizatori va 2 soat reaksiya davomiyligida optimallashtirildi. Natijada Si-O-R bog‘larining yuqori konversiyasi va erkin linolen kislota hosil bo‘lishining 3% gacha minimallashuviga erishildi.