(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Maskur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik madaniyatni shakllantirish va uni takomillashtirishning amaliy asoslari yoritilgan. Muallif ekologik tarbiyaning erta yoshdagi bolalar ongida ijobiy munosabat va mas’uliyat hissini shakllantirishdagi ahamiyatini asoslab beradi. Tadqiqot davomida dars jarayonida ekologik mazmundagi interaktiv metodlardan foydalanish, o‘yinlar, tajribalar, tabiat qo‘ynida tashkil etiladigan mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarda ekologik madaniyatni rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada o‘qituvchilarning kasbiy mahorati va didaktik materiallardan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan. Xulosa qismida ekologik tarbiyaning uzluksiz ta’lim tizimidagi o‘rni va istiqbollari haqida fikr yuritilgan