(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi leksik dubletlar pragmatik, uslubiy va semantik jihatdan tahlil qilinadi. Dubletlarning tarixiy shakllanishi, ularning rasmiy va norasmiy nutqda tutgan o‘rni, hamda tarjima jarayonidagi ahamiyati yoritiladi. Leksik dubletlar til boyligini ifodalovchi vosita sifatida qaralib, ularning konnotativ ma’nolari va stilistik funksiyalari chuqur tahlil qilinadi.