(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Keyingi o‘n yillikda ta’lim sohasida yuz berayotgan global o‘zgarishlar, ayniqsa raqamli texnologiyalar va globallashuvning kuchayishi, talabalar madaniyatlararo kompetensiyasini rivojlantirishni dolzarb masalaga aylantirdi. Ushbu maqolada innovatsion ta’lim muhiti sharoitida talabalarda madaniyatlararo muloqotga tayyorgarlikni shakllantirishga qaratilgan metodik strategiyalar tahlil qilinadi. Loyiha asosida o‘qitish, virtual almashinuv va muammoga asoslangan ta’lim kabi yondashuvlarning madaniyatlararo kompetensiyaga ijobiy ta’siri amaliy misollar bilan yoritilgan.