(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Kichik maktab yoshidagi o‘quvchilar bilan ishlashda didaktik o‘yinlardan foydalanishda har bir bolaning manfaatlarini va uning rivojlanish xususiyatlarini inobatga olish zarur. Shuning uchun, muayyan o‘yinni ta’lim jarayonida tanlashda o‘qituvchi katta mas’uliyatga egadir. Kichik maktab yoshidagi o‘quvchilar buyurtmalarga rioya qilish qiyin bo’lgani uchun ular uchun didaktik o’yinlar o’ziga xos xususiyatlarga ega. Bu asrda har qanday o’yin chidamlilik, epchillik, e’tiborlik va ixtirochilikni o’rgatishi kerak. Shuning uchun o‘quvchilar uchun didaktik o’yinlar savol yoki ishni bajarish yoki topshiriq berishdir