(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Surunkali rinit cho‘zilib ketgan o‘tkir rinit, atrof-muhitning salbiy omillari ta’sirida, surunkali sinusitlar, burun bo‘shlig‘idagi rinolitlar tufayli yuzaga keladi. Surunkali rinitning quyidagi turlari tafovut qilinadi: kataral; vazomotor (allergik, neyrovegetativ); giрerplastik; atrofik; ozena (sassiq tumov). Har bir turning o‘ziga xos belgilari mavjud.