(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Hozirgi rivojlanayotgan jamiyatda amalga oshirilayotgan islohotlar talablariga javob bera oladigan, ishlab chiqarish tarmoqlarida yuzaga keladigan raqobatga bardosh bera oladigan, kutilmagan vaziyatlarga tushib qola oladigan, samarali faoliyat yurita oladigan shaxsni shakllantirish asosiy muammolardan biridir, mehnat bozorida mutaxassislarning malakasiga qo’yiladigan talablar darajasi. Keyingi maqolada pedagog kadrlar tayyorlash va ularda kasbiy kompetensiyani rivojlantirishda yuzaga keladigan masalalar alohida misollar orqali keltiriladi.