(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Hozirgi tez rivojlanib borayotgan odunyoda barcha mavjudliklar virtual olamga ko’chib borayotgani haqiqat. Va valyutalar ham shu qatorga kiradi. Hozirgi davrda eng ommalashgan kriptovalyutalardan biri bitcoin hisoblanadi. Jamiyatda ko’pchilik shaxslar uchun asosiy kundalik daromad manbayiga ham aylanib bo’lgan. Kriptovalyutalarning bitcoindan tashqari ham altcoin, nextcoin va boshqa turlari ham mavjud.