(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasasida imkoniyati cheklangan bolajonlarning musiqaga bo‘lgan qiziqishini shakllantirish va ularning musiqiy-ma’naviy rivojlanish jarayonini samarali yo‘lga qo‘yish masalalari yoritilgan. Musiqa inson ruhiyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadigan san’at turi sifatida nafaqat estetik zavq uyg‘otadi, balki bolaning dunyoqarashi, nutqi, tafakkuri va ijtimoiy faolligini ham kengaytiradi. Ayniqsa, imkoniyati cheklangan bolalarda musiqiy tarbiya ularga o‘zini erkin ifoda etish, his-tuyg‘ularini boshqalar bilan bo‘lishish, ichki kechinmalarini yengib o‘tish imkonini beradi.