(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada lingvo-dinshunoslik diniy tilni o‘rganuvchi fan sifatida talqin etiladi. Shu bilan bir qatorda tilshunoslikning keng tadqiq qilinayotgan sohalaridan biri onomastikaning teolingvistika yo‘nalishi va uning o‘rganish obyekti bo‘lgan teonimlar haqida fikr yuritiladi. Teonimlar diniy tushunchalarni ifodalovchi so‘zlar bo‘lib, ularning tilshunoslikdagi o‘rni va jamiyatdagi roli haqida ma’lumotlar beriladi.