(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston turizm sohasida turoperatorlar faoliyatining boshqaruv xususiyatlari va litsenziyalash tizimi tahlil qilinadi. Turoperatorlarning turizm xizmatlari zanjiridagi markaziy o‘rni, faoliyatining mavsumiyligi, xizmatlar kompleksligi, davlat tartibga solinishi hamda raqamli transformatsiyaga moslashuvchanligi ko‘rib chiqiladi.