(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Chingizxonning shaxsiyati, uning siyosiy va harbiy strategiyasi, shuningdek, Markaziy Osiyodagi yurishlari batafsil yoritilgan. Mo‘g‘ullar imperiyasi tashkil topishidan oldingi tarixiy vaziyat, Chingizxonning hokimiyatga kelish jarayoni va Markaziy Osiyo davlatlariga qilgan yurishlarining ijtimoiy-siyosiy hamda madaniy oqibatlari tahlil qilinadi. Maqolada asosiy e’tibor Xorazmshohlar davlati va Mo‘g‘ullar o‘rtasidagi to‘qnashuvlarga, shuningdek, yurishlarning mintaqa taraqqiyotiga ta’siriga qaratiladi.