(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Yuridik shaxsning manzil o‘zgarishi - bu faqatgina geografik holatdagi ko‘chish emas, balki soliq organlari bilan aloqadorlikning butunlay yangilanishini bildiradi. Yangi hududda yuridik shaxs avvalgi faoliyati bo‘yicha ma’lumotlar bazasidan uziladi va yangi joyda qayta shakllanadi. Bu esa ayrim subyektlarning soliqdan qochish amaliyotiga imkon yaratishi mumkin.