(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ki 67 маркери, гепатоцитларда пролифератив индексни аниқлашда, хар қандай хужайралар перинуклеар соҳасида экспрессияланиши билан намоён бўлиб, пролифератив фаолликни белгиловчи маркер хисобланади. Бу эса, айнан, гепатоцитлар ва фибробластларни пролифератив индексини баҳолашда мухим рол ўйнайди. Иммуногистокимёвий текширишда қўлланилган маркерларнинг аҳамияти қуйидагича, Ki67 маркери ҳужайралар пролифера-циясини белгиловчи, маркер бўлиб, ҳужайранинг барча фаол даврларида G1, S, G2, M турлича (оч, ўрта ва кучли жигар рангда) даражада экспрессияланади. Ҳужайра фаоллашуви дастлабки фазаси G1дан М фазасигача бу маркер юқори экспрессияланиб, митознинг метафазасида яққол тасвирланади. G1 дастлабки фазасида Ki-67 маркер сателлит ДНКнинг центрамерида ва хромосоманинг теломерида жойлашади.