(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda tadbirkorlikning ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni keng yoritilgan. Tadbirkorlik nafaqat iqtisodiy o‘sish, bandlik darajasi va innovatsiyalarni rivojlantirishga, balki ijtimoiy tenglik, farovonlik va barqaror taraqqiyotga ham katta hissa qo‘shishi tahlil qilinadi. Ijtimoiy tadbirkorlik, yoshlar va ayollar bandligi, davlat siyosati, ta’lim tizimidagi tadbirkorlik madaniyati kabi masalalar muhokama qilinadi. Xulosa qismida esa tadbirkorlikni har tomonlama rivojlantirish orqali barqaror va inklyuziv jamiyat qurish mumkinligi asoslab berilgan.