(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2025)
: Mazkur maqolada Kazuo Ishiguroning “Never Let Me Go” romanida insoniylik, ijtimoiy nazorat va erkin iroda muammolari tahlil qilinadi. Asarda klon qahramonlar orqali biologik mavjudlik va insoniy his-tuyg‘ular o‘rtasidagi ziddiyat, ongli itoatkorlik va etik savollar chuqur yoritiladi.